Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

Oratora meistarība pusaudžiem Lando.lv.Publiskas uzstāšanas iemaņas trenējam vasarā Lando.lv. Kurss „Oratora meistarība pusaudžiem” palīdz jauniešiem iemācīties pareizi kontaktēties. Saskarsmes iemaņas ir svarīgas ne tikai komunikācijā ar pieaugušiem: vecākiem un skolotājiem. Pusaudžiem bieži rodas saskarsmes problēmas ar vienaudžiem.

Paši jaunieši nesaprot, kāpēc neviens ar viņiem negrib draudzēties vai kāpēc viņiem ir sarežģīti uzsākt sarumu. Diez vai viņi runā par savām problēmām ar vecākiem, bet ņemot vērā, cik daudz  pusaudžu regulāri mācās Lando.lv oratora meistarības kursā, kļūst skaidrs, ka problēma ir aktuāla.
Kursā mēs mācāmies attīstīt emocionālo intelektu, tas ir, nolasīt sarunu biedra reakciju uz mūsu teikto. Interesanti, ka jaunieši ir pārliecināti, ka jāsaka taisnību, aizmirstot precizēt, vai draugi grib šo taisnību dzirdēt. Iztēlojieties situāciju, kad ļoti dūšīga meitene uzlaiko ļoti piegulošus džinsus un prasa draudzenes viedokli par jaunā apģērba gabala lietderību. Skaidrs, ja viņa ir jau sagatavojusies tos nēsāt, viņai viss patīk. Kādu viedokli viņa grib dzidēt, un kādas sekas šajā gadījumā taisnības teikšanai, ja lēmums par pirkumu ir jau pieņemts. Šajā gadījumā patiesība var tikt uztverta kā netaktiskums.
Pusaudži ne vienmēr saprot, kā viņu uzvedību uztver vienaudži. Piemēram, puisis, kura uzvedības portrets ir burtiski norakstīts no ēzelēša I-ā no Vinnija Pūka stāsta, bija pārsteigts, kad kursā jaunieši viņam teica, ka gaida no viņa vairāk pozitīvā. Viņš teica, ka viņam tas bija pārsteigums, ka viņu uztver kā cilvēku, kas negrib kontaktēties. Bet kur vēl, kā tikai kursos tev pateiks, kas tieši pietrūkst tavā uzvedībā, lai ar tevi gribētu kontaktēties.
Ļoti skaista meitene bija satriekta, ka viņas sejas izteiksme atbaida jaunos cilvēkus. Viņa nekādi nevarēja atrast iemeslu, kāpēc visi iepazīstas ar viņas ne tik efektīvajām draudzenēm, bet viņai neviens nenāk klāt.
Tie ir sīkumi, kas jāzina, un tos ir vienkāršāk labot pusaudžu vecumā nekā pieaugušo dzīvē.
Kursu vada PhD Irina Lando – Maskavas Retorikas un oratora meistarības universitātes vadošā trenere, kas šo kursu pasniedza Lomonosava vārdā nosauktajā  Maskavas Valsts universitātē. Atnāciet, pie mums strādā profesionāļi.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика