Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

SSE 23.03. 1 Irina Lando vadīja strukturētas domāšanas un sarežģītu tekstu iegaumēšanas kursu Stokholmas Ekonomikas augstskolā. Pēc studentu atsauksmēm, Irinas Lando kursā viņi ieguva daudz noderīgas informācijas.

Strukturētas domāšanas kurss tika organizēts pēc SSE studentu lūguma, jo viņi pastāvīgi saskaras ar nepieciešamību apstrādāt lielus informācijas apjomus, ko iegūst no sarežģītas mācību literatūras. Irinas Lando atsauksmes. Kā iegaumēt tekstus. Strukturētas domāšanas kursu SSE studentiem vadīja Irina Lando.

Patika sarežģīta materiāla analīzes principu paskaidrošana un shēmu veidošana par jaunu materiālu. Ļoti patika, ka shēmas paliek prātā, un attēli palīdz pēc atmiņas reproducēt pat sarežģītu lekciju materiālu. Man izdevās atcerēties un reproducēt daudz sīku detaļu. Lai gan kursa sākumā man bija skeptisks noskaņojums, es neticēju, ka tik īsā laikā var kaut ko iemācīties. Reāli redzu, kur var izmantot šo metodi tekstu analīzē.

Man patika shēmu veidošanas principi tekstu iegaumēšanai. Izrādījās, tie nav vienkārši attēli un intelekta kartes, tajās ir daudz loģikas, un to jāievēro. Ļoti patika mūsu pasniedzējas Irinas Lando darba temps. Mums pastāvīgi bija prakse. Labi, ka visu teoriju paskaidroja tad, kad parādījās jautājumi. Mūs pastāvīgi ar jautājumiem virzīja iet tālāk, nekavēties pie nevajadzīgas un liekas informācijas, bet viss bija skaidri un saskaņā ar lietu. Gribētu ātrāk saprast, kā tas darbojas, un kā to pielietot praksē. Un trešajā dienā mēs pēkšņi uzreiz izanalizējām grāmatu. Man ļoti patika temps. Vienmēr sevi uzskatīju par ātru, bet šeit ieraudzīju, ka pats kādās vietās nepaspēju.

Man patika lielais informācijas apjoms, ko mēs ieguvām tik īsā kursā. Tas ir ļoti vērtīgi! Trenere Irina Lando pastāvīgi deva jaunus uzdevumus un nenācās garlaikoties. Pārsteidza, ka Irina mūs iemācīja vienkāršiem vārdiem paskaidrot sarežģītas lietas. Mēs analizējām tāda līmeņa tekstus kā zinātniskos rakstus, ar kuriem nākās strādāt Ekonomikas augstskolā. Likās, ka saprašanai ir ļoti sarežģītas tēmas. Bet, kad mēs iemācījāmies strādāt ar terminoloģiju, viss kļuva saprotams.

Man patika pieeja, ko mūsu trenere Irina Lando pielietoja darbā. Es ieguvu daudz vairāk kā gaidīju, atnākot uz šo kursu. Uzzināju ļoti daudz par psiholoģiju, uzreiz parādījās vēlme izlasīt Irinas rekomendētās grāmatas. Ieguvu daudz noderīgas informācijas no dažādām jomām. Izrādījās, mācīties var būt interesanti. Praktiskās iemaņas es ieguvu jau pēc pirmās nodarbības un varēju tās pielietot, gatavojoties lekcijām SSE – Stokholmas Ekonomikas augstskolā. Patika informācijas uzskatāmība. Paldies, mācīties bija interesanti. Ļoti noderīgs kurss, rekomendēju visiem!

Bija interesanti ieraudzīt un novērtēt praksē, cik dažādi mēs domājam un uztveram informāciju. Ļoti vērtīgas bija komandu veidošanas rekomendācijas. Uzzināju priekš sevis daudz jauna par darbu grupās. Ieraudzīju un ieguvu apstiprinājumu praksē, kā var izmantot jaunas pieejas un panākt būtisku rezultātu uzlabošanos darbā ar informāciju. Ieguvu jaunu informāciju par to, kā var attīstīties tālāk. Gribētu, lai kursam būtu otrais līmenis, lai mēs varētu analizēt ekonomikas mācību grāmatas. Paldies par individuālu stipro un vājo pušu novērtējumu un par noderīgajiem padomiem nākotnē.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика