Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

SSE 2SSE, Stokholmas Ekonomikas augstskolas studentiem Irina Lando vadīja strukturētas domāšanas un darba ar sarežģītu teksta informāciju, tajā skaitā, sarežģītu tekstu iegaumēšanu, saistītu ar izglītošanos Ekonomikas augstskolā, nodarbības.  Irina Lando kurss, lai gan saucas „Kā iegaumēt tekstu par 100%”, orientēts uz prasmi strukturēt savas domas, attīsta loģiskās domāšanas iemaņas un atvieglo sarežģītas informācijas pasniegšanu.

Studentiem jāstrādā ar sarežģītu informāciju , kā arī jāgatavo esejas un citus rakstiskos darbus, kam jāatbilst uzdotajai tēmai un jāatklāj to. Šim nolūkam jāsaprot mācību materiālu sagatavojušā autora izklāsta loģiku, un jāprot atklāt esejas par studēto materiālu tēmu.

Irinas Lando atsauksmes. Strukturētas domāšanas kurss. Kā iegaumēt sarežģītus tekstus.

Patika kursa ātrums. Informāciju pasniedza dzīvi un interesanti. Nebija laika garlaikoties un novērsties. Patika komandā analizēt grāmatu. Patika, ka bija gan individuāli, gan grupas uzdevumi. Ļoti patika pasniedzējas Irina Lando darba shēma. Pie mums neviens tā nepasniedz: dzīvi, jautri un emocionāli. Patika, ka pats kurss bija ļoti strukturēts. Mēs sākām ar vienkāršiem, īsiem tekstiem un, sev par kaunu un pārsteigumu, atklājām, ka katrs saprot kaut ko savu, bet nevis to, ko autors ir uzrakstījis par šo tēmu. Bet jau burtiski pēc stundas iemācījāmies izdalīt galveno, atdalīt galveno no detaļām, uztvert  galveno domu un iziet caur teksta saīsināšanas trīs līmeņiem. Tas ir aši! Izrādās, nav tik sarežģīti atcerēties. Var praktiski reproducēt jebkuru tekstu ar detaļām. Vēl patika komandas darba un sarežģītas grāmatas analīze. Pats es nekad nesāktu lasīt Makiavelli, bet izrādījās, ka viņš ir uzrakstījis interesantu grāmatu. Bija daudz prakses un aktīvas dalības.

Es nezināju, ka tādi kursi vispār eksistē. Vecāki man trīs reizes piedāvāja apmeklēt šo kursu, es biju pārliecināts, ka man tas nenoderēs. Izrādījās, ka tas ir ļoti interesanti, un, galvenais, pielietojams praksē. Mums nākas daudz mācīties un analizēt sarežģītu literatūru ekonomikā. Piktogrammas man ļoti palīdzēs arī tekstu iegaumēšanā, izmantojot špikerus uz sienām.

Man patika materiāla pasniegšanas maniere. Mūsu trenere Irina Lando ļoti dzīvi vadīja kursu. Viņai ir interesanta un spilgta materiāla pasniegšanas maniere. Kursa sākumā mūsu saprašanu testēja ar interesantiem un gudriem tekstiem. Pēc tam jauno metodiku pielietojām sarežģītiem, pat ļoti gudriem tekstiem. Es nevarētu atstāstīt tādu tekstu bez kursa, lai gan pēc sarežģītības pakāpes tas ir apmēram tāds pats, kādus mēs lasām ekonomikā. Ļoti patika, ka jaunās tehnikas analīze notika dzimtajā valodā. Kad mums parādīja, ka mēs patiesība saprotam angļu valodā, kļuva pat baisi. Bet mēs ātri  mācījāmies. Saprotot, kā šis mehānisms darbojas dzimtajā  valodā, mēs sākām saprast, kā to pielietot angļu valodā.  Liels paldies Jums, Irina!

Man patika materiāla pasniegšanas ātrums. Nebija nekādas gumijas stiepšanas, atkāpes sāņus un garlaicīgas teorijas. Teorija bija tikai attiecībā uz to, ko mēs darījām praksē. Ļoti patika kursa kompaktums. Uzreiz ķērāmies vērsim pie ragiem un jau pēc pirmās nodarbību dienas es varēju iegūtās zināšanas pielietot esejas rakstīšanā.  Kurss „Kā iegaumēt tekstus par simts procentiem un kā  strukturēt domāšanu” dod reālas, ļoti noderīgas iemaņas.  Mūsu trenere Irina Lando ļoti labi pārvalda auditoriju – nezinu, kādā veidā, bet viņai izdevās ļoti plūdena pāreja no viegla materiāla uz sarežģītu, bet pēc tam – uz pavisam intensīvu. Mums izdevās visu to apgūt, iemācīties un atstāstīt veselu grāmatu, kuru, esmu pārliecināts, neviens no mūsu grupas pats nesāktu lasīt. Visi par to ir dzirdējuši, bet lasīt bija sarežģīti.

Man patika mūsu pasniedzējas Irinas Lando profesionālā attieksme kursa vadīšanā. Viņa bija gatava iet pretī, un atbildēja uz visiem jautājumiem. Kad jautājumi bija ne par tēmu, par  psiholoģiju un neiroligvistisko programmēšanu, viņa sagatavoja mums tekstus par šīm tēmām, un mēs varējām saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, nodarbojoties ar teksta informācijas strukturēšanu. Līdztekus kursam man ļoti noderēs dzīvesgudrie padomi, ko Irina deva pārtraukumos. Pirmajā dienā mēs stundu aizkavējāmies. Visa grupa palika un negribēja iet projām. Patika, ka nodarbību laikā bija pastāvīga prakse. Man tas ir svarīgi. Irina parādīja mums daudz interesantus piemērus, un spēja ieinteresēt par grāmatām, kuras mēs noteikti nelasītu. Bet tagad esmu pārliecināts, ka mūsu mācību grāmatas, tajā skaitā, ekonomikā, nav tik briesmīgas un sarežģītas.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика