Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

Jelabuga 3 FBĀtra lasīšana vadītājiem var noritēt korporatīvā formātā. Rezultāti un atsauksmes par ātru lasīšanu pie Irinas Lando, vadības sfēras zinātņu doktores, kas vada ātras lasīšanas nodarbības vadītājiem, lai paaugstinātu darba efektivitāti, runā pašas par sevi.

Lai ātri lasītu, ir ātri jādomā. Ātras lasīšanas mērķis – iemācīt domāt ātrāk. Ātra domāšana ļauj lielā ātrumā apstrādāt ieejošo informāciju, ne tikai no teksta avotiem, bet arī no jebkuriem citiem. Vienkārši ar tekstu palīdzību var izsekot domāšanas ātruma izmaiņu dinamikai, novērtējot lasīšanas ātrumu un saprašanas pakāpi. Domāšana ātrums ietekmē arī lēmumu pieņemšanas ātrumu un precizitāti. Ne velti, Irinas Lando specialitāte ir zināšanu vadība. Tas ir pats mūsdienīgākais un aktuālākais virziens pasaules praksē.
Konkurenci starp valstīm jau sen aplūko nevis, ņemot vērā valsts dabas resursus, bet gan cilvēkus, kas piedalās pārvaldē. Ne velti tik lielu trauksmi rada „smadzeņu aizplūšanas” efekts. Vadošās pasaules valstis jau sen ir sapratušas un novērtējušas, cik izdevīgi ir piesaistīt smadzenes. Ja ir cilvēki, kas prot pelnīt ar galvu, viņi vienmēr varēs radīt produktus ar augstu pievienoto vērtību. Tāpēc mūsdienu pasaulē konkurence starp valstīm notiek pilnīgi citas kvalitātes līmenī. Ko tur runāt par konkurenci starp kompānijām. Mēs, protams, neesam Japānā, kur menedžeri mirst darba vietā no pārpūles, jo strādā divdesmit vienu stundu diennaktī. Gāja cilvēks pa ielu, nokrita un nomira. Tas saucas „sadega darbā”. Japānā tā ir cienījama nāve.
Un nevis Ķīnā, kur pieņemts, ka līdz vecumam cilvēkam „jācieš darbā”, tas ir, jāstrādā divdesmit stundas diennaktī.
Sīkāk par vadītāju darba sistēmām jūs varat izlasīt Hantingtona (Samuel P. Huntington) grāmatā „Civilizāciju sadursme”.
Pie mums līdz tādai pakāpei nenonāk, bet, ja jūs novērtēsiet vadītāju darba dienu, tad redzēsiet, ka cilvēki strādā līdz pārpūlei. Vadītāju darba temps ir tik nogurdinošs, ka insults ir pati populārākā augstākā līmeņa vadītāju un atbildīgo darbinieku „godalga”, tas ir „kļuvis jaunāks” līdz pat trīsdesmit gadiem.
Vadītāji katru dienu saskaras ar milzīgu informācijas apjomu, ko ne tikai jāuztver, bet arī jāsaprot, jānovērtē, jāapstrādā, jāizlaiž caur sevi, un uz šo darbību pamata jāpieņem pareizu lēmumu. Ātra lasīšana ļauj iemācīties domāt ātrāk un ātrāk apstrādāt informāciju, saņemtu no jebkura nesēja.Ātra lasīšana vadītājiem pie Irinas Lando: vadītāju rezultāti un atsauksmes, izglītojoties korporatīvā formātā.Ātrā lasīšanā pie Irinas Lando saņēmu daudz jaunas informācijas tieši par lasīšanas tehnikām. Pirms šī kursa lasīšana man padevās ar grūtībām, un es neesmu pieradis lasīt. Kursa laikā varēju palielināt lasīšanas ātrumu divas reizes un sāku labāk saprast izlasīto. Man ļoti palīdzēja Irinas personīgā pieredze. Paldies!Ātrā lasīšanā man traucēja, ka spoguļtekstu lasīšanas laikā burtam „t” (krieviski – „т”) nebija augšējās daļas. Es nevarēju atpazīt vārdu, un tas mani kaitināja. Izrādījās, ka es nevaru atpazīt vārdus, tāpēc ka maz lasu. Nekad nedomāju, ka lasīšana ir tik svarīga.Visvērtīgākais ātras lasīšanas kursā, ko vadīja Irina Lando, bija pašas lasīšanas metodikas. Jaunums bija tas, ka dažādus tekstus mēs lasām ar dažādu ātrumu, lietojot dažādas lasīšanas metodikas. Pateicos Irinai Lando par treniņu. Ātra lasīšana palīdzēs man profesionālajā un personīgajā izaugsmē.
Andrejs, projekta vadītājs

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика